Buren maken kennis bij nieuw woongebouw Nieuw-Vennep: “Alsof hier nooit een bouwput is geweest!”
 

Buren maken kennis bij nieuw woongebouw Nieuw-Vennep: “Alsof hier nooit een bouwput is geweest!”

In de Veldbloemstraat in Nieuw-Vennep - op een veld waar vorig jaar nog geen grasspriet te bespeuren was - staan nu twee aan elkaar grenzende gebouwen met een subtiele houten gevel. Mooi passend bij de gigantische boom, als eyecatcher op een inmiddels felgroen veld. Zo ziet het uitzicht en de achtertuin van deze groep jongeren en starters eruit. Ze werden hier woensdag naast hun woning welkom geheten door Remco Pols, onze regiomanager van Haarlemmermeer.

“Hoe zal dat gaan?”

Remco Pols: “Ik ben blij dat we vandaag samen met deze leuke groep buren en de omwonenden proosten op De Veldbloem. Als er in je buurt wordt gebouwd, heb je natuurlijk ook vragen, dat snappen wij goed.” Zo ook overbuurman Glenn, die tijdens het feestje vraagt om een foto met zijn buren. “Om te laten zien aan mijn vrouw, die er niet bij kan zijn. Ik woon tegenover de Veldbloem. In het begin denk je: hoe zal dat gaan, bijvoorbeeld met de parkeerruimte? Nou, dat valt mee, er wordt zelfs gevoetbald op lege parkeerplekken. De heggen aan de tuinen worden nog geplaatst, hoor ik hier nu van de wijkbeheerder. Voor iedereen wel zo fijn.”

Pols: “We hebben ons uiterste best gedaan om de zorgen die er spelen mee te nemen in het plan. Om hier een hele fijne woonplek te maken, voor een mooie toekomst voor weer 43 woningzoekenden in Haarlemmermeer.”

5758 Goulmy Ymere Veldbloemstraat LOW
Overbuurman Glenn, in het midden, wil op de foto met zijn buren

Gemeenschapszin van Nieuw-Vennep

De officiële opening was niet compleet zonder een enorme veldbloementaart. Wethouder Beryl van Straten van Haarlemmermeer ging tussen de twee complexen in gesprek met Pols en de samenwerkingspartners, onder wie ook Frans van der Maden van huurdersorganisatie VHH.

Van Straten is blij verrast met wat ze aantreft: “Dit is niet hoe ik mijn wooncarrière ben begonnen. Mijn eerste woning haalt het niet bij deze prachtige appartementen. Ik hoop dat deze jongeren en starters zich hier snel thuis voelen. En de speciale gemeenschapszin ervaren, waar Nieuw-Vennep en de regio Haarlemmermeer om bekend staan.” Jurgen van der Ploeg van Faro Architecten knikt trots en bevestigt: “Die boom was inderdaad een uitdaging, maar beide gaan we bij Faro niet uit de weg. Het mag juist het pronkstuk van de bewoners zijn.”

5295 Goulmy Ymere Veldbloemstraat LOW
Projectontwikkelaar Jimmy Verheij is blij met 43 woningen
5771 Goulmy Ymere Veldbloemstraat LOW
Hier wonen de nieuwe buren nu

Voortvarend bouwen loont

Bart Maas, directeur van aannemer Thunnissen, vertelt enthousiast over ‘het nieuwe’, dat je er hier bij dit gebouw juist niét aan af ziet, door de mooie inpassing en de beschutting van het groen. “Als we als bouwteam weg zijn, merkt niemand die hier de straat in fietst nog dat we er ooit waren. Eigenlijk is dat op veel plekken, zoals deze, precies wat je voor een buurt wil.”

Bewoner Kevin besluit zijn verhaal ook met de groep te delen: “Ik kom uit Hoofddorp maar heb eerder ook al in Nieuw-Vennep gewoond. De buurt ken ik dus als mijn broekzak, dat begrijp je. Het is fijn wonen in de Veldbloem, een rustig plekje. Tegelijkertijd: als ik buren tegenkom zwaaien we naar elkaar en zeggen ze me vriendelijk gedag. Zo’n thuis, dat is precies waar ik naar zocht.” Klaartje Molthof, directeur Portefeuillevernieuwing van Ymere: Dat we hier – op z’n zachtst gezegd – voortvarend aan de slag zijn gegaan loont. En dat maakt me enorm trots, nu we hier samen met Kevin en zijn buren een glaasje kunnen drinken.”

5636 Goulmy Ymere Veldbloemstraat LOW
De buren testen het nieuwe bankje voor op de galerijen
5507 Goulmy Ymere Veldbloemstraat LOW
Bewoner Kevin (midden): 'De buurt ken ik dus als mijn broekzak, dat begrijp je.'

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden