Muurkunst fleurt Reimerswaalbuurt op
 

Muurkunst fleurt Reimerswaalbuurt op

De Reimerswaalbuurt in Amsterdam Nieuw-West is nu een kleurrijke buurt. De zeven witte gevels van de woongebouwen zijn ware pronkstukken met muurschilderingen van kunstenaar Gino Bud Hoiting. Hij liet zich hiervoor inspireren door gedichten van kinderen uit de buurt. Samen met de kinderen en buurtbewoners vierden we de voltooiing van het kunstproject.

Gedichten over de buurt

De kinderen van twee basisscholen uit de buurt kregen de opdracht een gedicht te schrijven over hoe zij hun buurt beleven. Op basis van de gedichten maakte Gino zijn ontwerpen, die hij aan een kinderkunstcommissie van beide scholen presenteerde. Met de feedback van de kinderen maakt hij de muurschilderingen af. Delen van de gedichten zijn in de muurschilderingen terug te zien.

Reimerswaal Kunst (4)
2 van de 7 gevels met links de dichteres en rechts de kunstenaar

Elk gebouw een eigen thema

Eerder ontwierp Gino Bud Hoiting de kunstwerken in de entrees van de portieken van de gerenoveerde woongebouwen. Zo heeft elk gebouw een eigen thema dat past bij de oorspronkelijke karakteristieken van de Westelijke Tuinsteden: licht (zon), water, fauna (vogels) en flora (bomen, groente, fruit, bloemen). De muurschilderingen passen hier prachtig bij.

Reimerswaal Kunst (3)
Kinderen dragen gedichten voor

“Kunst brengt mensen met elkaar in gesprek”

Wonen is meer dan een dak boven je hoofd. De woonomgeving en ook kunst dragen bij aan een prettige buurt waar onze huurders graag willen wonen. Een buurt waar mensen zich thuis voelen en zich mee verbonden voelen. Of zoals een buurtbewoner zei: “kunst zorgt dat bewoners met elkaar in gesprek komen. Want iedereen heeft er ook een mening over.”

Kunst als verbinding in de buurt

De kunst die wij toepassen, bevindt zich altijd op de grens van publiek en privé, zodat het werk betekenis heeft voor onze huurders, en voor andere buurtgenoten. Het zorgt voor verbinding in de buurt.
Het Amsterdams Fonds voor de Kunst maakte de muurschilderingen mede mogelijk.

Reimerswaal Kunst (1)
Muurkunst met dichteres en kunst op portiek

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden