Brasa village: bouw van 520 flexwoningen is gestart

De bouw van de 520 flexwoningen aan de rand van het Brasapark in de H-buurt in Amsterdam-Zuidoost is gestart. Wij realiseren deze woningen samen met Eigen Haard, Rochdale en de gemeente Amsterdam. In totaal nemen wij 170 woningen voor onze rekening. Op 19 september vierden we de start van de bouw en konden buurtbewoners een kijkje nemen in de eerste flexwoningen.

Snelle bouw

De woningen worden in de fabriek gebouwd en op het bouwterrein in- en op elkaar gezet. Dit noemen we modulair bouwen. Deze manier van bouwen gaat een stuk sneller dan de traditionele bouw en is ook duurzaam. Zo proberen we samen met de gemeente snel het grote tekort aan woonruimte in Amsterdam aan te pakken. De woningen blijven 15 jaar op deze locatie staan. Daarna kunnen ze verplaatst worden naar een andere plek.

Diversiteit aan woningen

Brasa village is een zorgvuldig ontworpen tijdelijke woonwijk met 13 gebouwen. De woningen hebben de kwaliteit van permanente woningen. Houten gevels en kleine gebouwen van rode baksteen zorgen voor variatie met de drie hogere gebouwen. De gebouwen liggen in een groene omgeving. Er komen verschillende type woningen  van studio’s tot kleine 3-kamer appartementen. Ongeveer 30% van de woningen wordt via de gemeente toegewezen aan statushouders. De andere woningen worden verhuurd aan starters, studenten, jongeren en beoefenaars van maatschappelijke beroepen. De verhuur start begin 2025. Eind volgend jaar zijn alle woningen opgeleverd.

021 M1 Entree

Aansluiting met de buurt

Brasa village wordt een plek waar bewoners verbonden met elkaar én met de omliggende buurt wonen. Een brug tussen de H-buurt en Holendrecht. Dit zorgt voor meer veiligheid langs verschillende routes, door meer ogen en oren op straat. We bouwen een paviljoen waar activiteiten voor de buurt georganiseerd kunnen worden, zowel voor de nieuwe bewoners als voor de huidige bewoners uit de H-buurt.

NH Bouwstroom

Het project kan zo snel gerealiseerd worden, omdat het bouwproces via NH-Bouwstroom gestandaardiseerd is. De modules worden in de fabriek gemaakt en op de bouwplaats in elkaar gezet. Voor het project Brasa village werken we hierbij samen met Heddes Bouw & Ontwikkeling, Homes Factory en Moos.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.brasavillage.nl of www.ymere.nl/brasavillage.

041 Centrale As

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden