Ontmoetingsplek BRUIS en Ymere gaan unieke samenwerking aan
 

Ontmoetingsplek BRUIS en Ymere gaan unieke samenwerking aan

Eerder deze maand zetten Saskia Schurman (initiatiefnemer BRUIS) en Henriette Schneiders (gebiedsregisseur Almere bij Ymere) een krabbel onder een samenwerkingsovereenkomst om de sociale cohesie in de buurt en de veerkracht van bewoners in Almere Buiten te bevorderen.

BRUIS is al sinds vorig jaar actief met het opbouwen van dit concept in het pand op het C. van Eesterenplein, waarin voorheen Zorggroep Almere huisde. De afgelopen maanden heeft er echter een flinke verbouwing plaatsgevonden, waardoor deze ruimte nóg meer een ontmoetingsplek is geworden voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Daarmee gaat een langgekoesterde wens van beide partijen in vervulling. Bovendien is er dankzij de verbouwing een aantal woningen gerealiseerd voor minderjarige vluchtelingen, die onder gedeeltelijke begeleiding nu de kans krijgen om hier te groeien.

Bruis1
Bij BRUIS kun je altijd terecht
Whatsapp Image 2024 08 29 At 11.41.02
Team BRUIS is er klaar voor

Schneiders: “Met een initiatief als BRUIS willen we zorgen voor laagdrempelige verbinding in de Bouwmeesterbuurt. Door dit samen te organiseren, creëren we de ruimte voor belangrijke ontmoetingen in kwetsbare buurten. Het moet een fijne plek voor iedereen zijn, waar bezoekers niet worden beoordeeld op hun ‘rugzakje’ en gewoon zichzelf mogen zijn.”

Schurman: “De bezoekers bepalen in feite wat we gaan doen: of dat nu kleuren of fröbelen is, of praten over gevoelige thema’s, zoals dementie en suïcidepreventie. We zien dat mensen echt met een vraag of een behoefte binnenkomen, zoals het oprichten van een hondenspeelveldje. Dat maakt BRUIS zo’n diverse en belangrijke plek – er is ruimte voor iedereen en ieders wensen en behoeften.”

Met het ondertekenen van deze samenwerkingsafspraken verbinden BRUIS en Ymere zich voor een langere periode aan elkaar. Hierdoor doen beide partijen de toezegging om in elk geval tot 2026 gezamenlijk hun steentje bij te dragen aan meer verbinding en minder eenzaamheid in de Bouwmeesterbuurt.

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden