In nieuw Haarlems hofje Fietsznfabriek komt ruimte voor bewoners van twintig sociale huurwoningen
 

In nieuw Haarlems hofje Fietsznfabriek komt ruimte voor bewoners van twintig sociale huurwoningen

Een nieuw hofje in Haarlem! Nog voor de zomervakantie werd op dinsdag 16 juli de symbolische eerste paal geslagen van de nieuwbouwwoningen in project Fietsznfabriek. In gebouw de drukkerij komen 20 woningen beschikbaar voor de sociale huur. De bewoners - misschien nu nog op zoek naar een fijn huis - maken straks deel uit van een uniek gemengd woningbouwproject. Prachtig gelegen, tegen het centrum en bij het Spaarne.

Back in business voor meer nieuwbouw Haarlem

De Fietsznfabriek wordt ontwikkeld door de Haarlemse projectontwikkelaar EFY Group, in samenwerking met woningcorporatie Ymere, de gemeente Haarlem en aannemers Ter Steege en Averesch. Een deel komt hier beschikbaar voor de sociale huur, voor woningzoekenden met een bescheiden inkomen. Rachida el Battioui, regiomanager van Ymere Haarlem: "Daar ben ik trots op. We zijn in Haarlem behoorlijk op dreef met de ontwikkeling van nieuwbouwwoningen, voor mensen die soms al jarenlang zoeken. Ook met kleinere aantallen, zoals deze 20 sociale huurwoningen, zijn een aantal woningzoekenden écht geholpen.”

De drukkerij

In de Fietsznfabriek komen 65 woningen in verschillende afmetingen en prijsklassen. Verdeeld over vijf gebouwen met elk hun eigen architectuur, identiteit en uitstraling. De sociale huurwoningen komen in gebouw ‘de drukkerij’ en maken deel uit van een hofje waar je ook bewoners van de andere gebouwen ontmoet. De bewoners delen samen een groen dakterras en beschikken over een eigen inpandige fietsenstalling.

Samen ga je sneller

Rachida El Battioui: “De woningbouw versnellen, dat doen we op verschillende plekken, in goede samenwerking met vaak allerlei verschillende partners. Zoals in dit project met de EFY Group en natuurlijk met wethouder Floor Roduner, die bij dit moment aanwezig was namens de gemeente Haarlem. Niet alleen hier, de week erna stonden we alweer samen aan de start van 24 sociale huurappartementen aan de Kleverlaan in Haarlem-Noord. Tel die maar eens op bij ruim 100 woningen voor de toekomstige bewoners in Oostpoort!”

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden