Start bouw op grond Ripperda Kazerne: “Een naadloze samenwerking tussen Ymere, gemeente en markt.”
 

Start bouw op grond Ripperda Kazerne: “Een naadloze samenwerking tussen Ymere, gemeente en markt.”

Na groen licht voor de opbouw van een historisch stukje Haarlem staan Ymere, gemeente Haarlem, Slokker en Thunnissen op 24 juli zij aan zij, op een smal strookje grond. Ze deinzen niet terug voor de uitdaging die heet: nieuwbouw combineren met de in te passen monumentale gebouwen. Rachida (regiomanager Haarlem): “De gemeente en de prettige samenwerking met Slokker, helpt ons om hier 24 sociale huurwoningen sleutelklaar af te nemen. Te gek! Want dat betekent 24 nieuwe kansen op een fijne basis, voor de Haarlemse woningzoekenden die ik spreek.”

Historische uitdaging

Niet alleen de locatie, maar ook de weg naar de start van de bouw van deze woningen kent een rijke historie. Waar eerst nog 24 middeldure huurwoningen zouden worden gebouwd, maakt Ymere hier nu in voortvarende samenwerking met de gemeente en Slokker 24 sociale huurwoningen beschikbaar.

Rachida el Battioui: “Daar ben ik blij om. Want in financieel draagkrachtige wijken als het Ter Kleefkwartier moeten we zorgen dat er ook echt genoeg betaalbare woningen bijkomen. Want iedereen verdient een eerlijke kans op een goede woonplek in ons mooie Haarlem. Daar vinden we de gemeente, met haar beleid, gelukkig ook aan onze zijde.”

SLOV 28982 004
Bouw op historische grond Ripperda kazerne is gestart
SLOV 28982 075
24 sociale huurwoningen erbij dankzij naadloze samenwerking

Sleutelklaar voor woningzoekenden

“En dat is goed nieuws voor woningzoekenden. Die hier straks in een betaalbaar, duurzaam, energiezuinig huis met label A++ kunnen wonen”, vult El Battioui aan. “Voor hen wil Ymere graag op zoek blijven naar kansen als deze, om woningen sleutelklaar, ook wel turn-key, af te nemen. En ze, in grotere maar ook de kleinere aantallen beschikbaar te maken voor de sociale huur.”

In andere projecten ontwikkelen we al in de vroegste fase samen met partners. “Zo bouwen we ook in Oostpoort, zo’n 100 sociale huurwoningen maar liefst. Waardoor Haarlem een unieke stadsentree krijgt, met een gigantische woontoren. De gevel is deels van hout. En vorige week waren we bij de Fietsznfabriek aan de Oostvest. Waar we een prachtig gebouw beschikbaar hebben gekregen voor de bewoners van 20 sociale huurwoningen. Maak de rekensom maar, voor alle bewoners die straks een eigen plek krijgen in Haarlem!”

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden