Reactie Ymere op Nieuwsuur uitzending

Geen enkel lid van de directieraad van Ymere is in het bezit van vastgoed bestemd voor verhuur. Drie leden van de raad van commissarissen hebben vastgoed in bezit dat door hen wordt verhuurd. Het gaat om drie woningen en een vakantiehuisje in het buitenland.

Ymere volgt de standpunten van Aedes en VTW met betrekking tot dit onderwerp. Het is zowel voor corporatiebestuurders als commissarissen niet wenselijk dat zij een portefeuille van huurwoningen hebben, zeker als deze activiteiten een relatie hebben met die van de eigen corporatie of plaatsvinden in de eigen woningmarktregio. 

Ymere is van mening dat iedere vorm van of schijn van belangenverstrengeling, misbruik van voorkennis en schenden van integriteitsafspraken door zowel eigen medewerkers, directieleden of leden van de Raad van Commissarissen moet worden voorkomen. Ook past goed verhuurderschap bij de maatschappelijke voorbeeldfunctie die bestuurders en commissarissen vervullen.

Bestuurders en commissarissen melden hun vastgoed bezit en verhuur hiervan bij de raad van commissarissen ter bespreking. De principes van de Governancecode Woningcorporaties zijn daarbij leidend. Tegelijkertijd is het goed om regels en normen regelmatig te bespreken en waar nodig aan te passen aan de huidige tijd. De beoordeling van bezit en verhuur van vastgoed  is maatwerk waarover Ymere publiekelijk en transparant verantwoording zal afleggen. Ook hierin volgt Ymere het standpunt van de eigen brancheorganisaties VTW en Aedes.

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden