Een huurder erbij

Alleen uw partner kan ook huurder worden. Als u trouwt of geregistreerd partner wordt, gaat dat automatisch. Toch vinden we het fijn als u ons dit laat weten. Als u samenwoont kan uw partner na 2 jaar medehuurder worden. Dan vragen we om bewijs dat u 2 jaar of langer samenwoont en een 'duurzaam gemeenschappelijke huishouding' voert met uw partner. U kunt dit direct regelen in MijnYmere.

Ik wil mijn huurcontract aanpassen 

Heeft u nog geen MijnYmere-account? Maak dan eerst een account aan. 

Trouwen en geregistreerd partnerschap 

Als u getrouwd bent, dan bent u beiden huurder van de woning. Dit is ook zo bij een geregistreerd partnerschap. Dat heet 'wettelijk medehuurderschap'. Woonde u daarvoor alleen en gaat u trouwen of gaat u een geregistreerd partnerschap aan, dan is het wel belangrijk dat u uw partner als medehuurder aanmeldt bij ons. We zetten de naam van uw partner dan op het huurcontract. Zo kan uw partner ook zaken bij ons melden of aanvragen.

Samenwonen

U hoeft ons geen toestemming te vragen als uw partner bij u komt wonen. Maar uw partner is niet automatisch ook huurder. Ook niet als u een samenlevingscontract heeft. Wettelijk gezien is uw partner een (mede)bewoner. 

Na 2 jaar samenwonen kunt u ons vragen om uw partner ook als huurder op het contract te vermelden. We vragen u dan om te laten zien dat u al 2 jaar samenwoont. En dat u dat ook samen wilt blijven doen. We noemen dat een 'bewijs van een duurzaam gemeenschappelijke huishouding'. 

Meer over